- 8. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set706
En lækker lille snack, når du skal have tyndet lidt ud i surdejen.
Det kan ske, at du har arbejdet en stor mængde surdej op ved gentagen fodringer af din surdejen. Det kan også være at du er i gang med et surdejsprojekt i skolesammenhænge, og skal have brugt det sidste surdej mod projektets slutning. Så kan du næsten lige så godt prøve denne opskrift.
Jeg bruger opskriften i forbindelse med en undervisningsgang, hvor vi arbejder med fermentering og starter en surdej op. Jeg har forberedt en surdej til undervisningen, som eleverne kan tage af.
Eleverne prøver at lave opskriften, som den er opsat nedenstående. Det giver en meget syrlig pandekager, som jeg personligt godt kan lide. Bevares, den er meget anderledes. Eleverne finder det meget syrligt, hvorfor de prøver at tilsætte lidt mere mel og vand for at undersøge, hvad der sker med smagen.
Uden at røbe for meget, kan jeg anbefale at give nedenstående opskrift lidt ekstra mel og vand, hvis du ikke er til er syrlig pandekager;-)
Opskriften er også god som en lille snack, brunch- eller morgenmadshapser. Måske på madpakken. Men de er helt klart bedst frisk bagte!
Her følger en lille opskrift på nogle små frækkerter af nogle snack-madpandekager.
Surdejspandekager
Christian SvaneIngredienser
- Ca. 4 dl surdej
- ½ spsk sesamfrø pr. pandekage
- ½ tsk groft salt pr. pandekage
- ½ tsk finthakket purløg pr. pandekage
- Lidt solsikke- eller rapsolie til stegning
Sådan gør du
- Find alle ingredienserne frem.
- Hak purløg fint.
- Varm din stegepande op til middelhøj varme.
- Kom olie på panden.
- Når olien er varm, kommer du ca. en deciliter surdej på panden (hvis du har gang i en stor pande, kan du have gang i flere pandekager.
- Mens pandekagen steger på den første side, drysser du hurtigt purløg, salt og sesam den ubagte side, således purløg, salt og sesam sætter sig fast i dejen.
- Hav en palet og gaffel klar til at kontrollere og vende pandekagerne.
Tip til opskriften
Så skal der snackes. Det kan ske, at du vil have nogle elever, som bliver lidt “skræmte” af den syrlige smag. Der kan være nogle udfordringer i forhold til den generelle opfattelse af pandekager.
Velbekomme